Bemutatkozás

2002-ben végeztem az alapképzést Kolozsvárott, pszichológusi munkámat óvodában kezdtem, 2006-ban krízistanácsadó szakvizsgát tettem az ELTE-n, közben videotréning képzésen vettem részt. 2014-ben EMDR képzés gyakorlásra feljogosító részét végeztem el az Európai EMDR Egyesület szervezésében. Az itt tanult módszer egy nagyon hatékony és gyors eszköz a traumatikus élmények feloldására.

2002-ben óvodapszichológusként kezdtem el dolgozni, 2006-tól a 2014-ig az ESZTER Alapítvány keretein belül bántalmazottakkal, elsősorban szexuális jellegű bántalmazás áldozataival dolgozom. Ezt a munkát nagy mélységek és magasságok jellemzik megélésben, és nagy változatosság mind a munka formáját, mind az érintett korcsoportokat illetően. 2011-től 2013-ig az alapítványi feladatok mellett iskolapszichológusként folytattam feladataimat a III. kerületi nevelési tanácsadó alkalmazásában, 2014 szeptemberétől a magánrendelésemen dolgozom illetve szerződéses szupervizorként és trénerként a szakellátásban.

Az esetkezelésemben tükröződik az, hogy a kliensre nem különálló, mindentől független emberként nézek, hanem mint a társas kapcsolatok bonyolult hálózatának egyszerre működtetője, alanya és néha elszenvedője. Ugyanakkor ebben a rendszerben teljes személyiségével részt vesz, melyben benne vannak az öröklött lehetőségek, a megtanult készségek és megélt kapcsolatok, kialakított megküzdések.

Azt gondolom, hogy dolgom minden hozzám fordulónak segíteni megtalálni azokat a saját készségeket és saját megoldásokat, melyek révén újra kompetensnek érzi magát saját élete irányításában, újra képes lesz szabad döntéseket hozni.

Ugyanakkor azt is fontosnak tartom, hogy azokat az eseteket vállaljam fel, melyekben kompetensnek érzem magam és tudunk olyan megoldást találni, mely a kliens hosszútávú és szakmailag támogatható igényeit ki tudja szolgálni.

Szakmaiságom nem tud és nem is kell teljesen független legyen attól a ténytől, hogy szabadidőmet gyakorló férjként és két gyerekünk édesapjaként próbálom hitem szerint élni.

letölthető önéletrajz